Hälsa

Min hälsa är superviktig för mig då jag bland annat brottas med kroniska värk, min värk är inte någonting som definierar mig som person utan någonting som jag har och för mig är det viktigt att se det positiva även i jobbiga stunder. Bara för att jag har en positiv inställning till livet så betyder det inte att jag alltid är glad, utan jag har lärt mig strategier för hur jag ska hantera livets utmaningar och effektivt kunna balansera negativa känslor med positiva.

Min livsformel för ett gott liv = T+Fx3+Mx3+KxM+V+K

T = Tro
Fx3 = Familj, trean står för dem som är mig närmast, min man, son och dotter.
Mx3 = Mat, Motion och Mindset – “du blir vad du tänker”.
KxM = Kreativitet, M står för siffran 1000 (romerska siffror) som får symbolisera bredden i min kreativitet, då det finns så mycket spännande kreativa uttryck att upptäcka och experimentera med.
V = Vänner
K = Kaffe

Mat
1999 började jag att göra en livsstilsomläggning och gick över till vegetarisk kost och under de kommande tio åren så var jag vegetarian och under ett år vegan. 2009 började jag lägga till kött i min kost igen, med facit i hand så var det ungefär samtidigt som min migrän började bli sämre. Kan vara så att det bara är en slump, men i dagsläget så griper jag varje halmstrå till bättre hälsa. I september 2016 så bestämde jag mig för att börja göra en ny kostomläggning tillbaka till det vegetariska köket. För att kroppen ska få en mjuk övergång så kommer jag att under 2017 äta en flexitarisk* kost under en längre period med tillägg av fisk, kyckling, ägg och ost.

 

Jag har gått ner 60 kilo i vikt genom mina livsstilsförändringar.

* Flexitarisk Kost är när man till störst del har en vegansk bas i sin kosthållning med enstaka tillfällen då man äter kött.

Träning
För mig är det viktigt att träna allsidigt och regelbundet för att hålla kroppen igång och värken på avstånd. Vardagsmotion är någonting som inte ska underskattas, jag tågpendlar till mitt jobb och bara genom att gå till tåget och från tåget till mitt jobb x 2, så rör jag mig 8-9 kilometer varje vardag.

Jag löptränar ofta tillsammans med min man, det händer också att vi springer några tävlingslopp tillsammans bara för att utmana oss själva och för att det är roligt. Tränar också crossfit, vilket är en super rolig allsidig träningsform och en otrolig kamratlig gemenskap.

Vad som gör att jag gillar att träna crossfit är att det är en träningsform som passar i stort sett alla, den är prestigelös och alla pass leds av välutbildade coacher som ser till att man gör alla övningar på rätt sätt för att minska skaderisken. När man tränar crossfit så tränar alla tillsammans, ung som gammal, vältränad som nybörjare vilket är en styrka och inspirerande. Det finns också alltid ett eller flera alternativa övningar som man kan göra om man som mig har problem med att göra vissa rörelser på grund av stelhet och värk.