Utbildningar

Efter att jag slutade skolan 1985 var jag väldigt trött på att studera och kände att jag aldrig någonsin skulle komma att studera igen. År 1991 fick jag en betald grafisk datautbildning från arbetsförmedlingen och det var riktigt roligt att plugga igen.

Nio år senare så kände jag att det var dax för en förändring i mitt liv och jag började studera gamla textila tekniker som vävning, tovning, fritt broderi, garvning av läder mm,  på en folkhögskola i min närhet. Speciellt växtfärgning av garn var något jag kom att gilla och fortsatte under många år att färga garn över öppen eld.

De här åren på folkhögskolan stärkte mitt självförtroende och jag skickade in en ansökan till Universitetsstudier på distans och jag kom in! Detta var ett stort steg framåt för mig som knappt tagit mig igenom grundskolan och gymnasiet. Under två års tid så studerade jag barn och ungdomspsykiatri och det var inte en dans på rosor, men med stöd och hjälp från min familj och vänner så klarade jag det.

När jag insåg att jag faktiskt kunde studeraoch gillade det igen så beslöt jag mig för att läsa in gymnasiebehörighet i
religion, naturkunskap, samhällskunskap och historia för att kunna fortsätta att läsa på universitets nivå, däremellan utbildade jag mig också till Undersköterska

2007 kände jag att jag var tvungen att ta hand om mig själv och mitt andliga liv och började på en diakonal utbildninghalvtid som varade i två år, den här utbildningen hade en stor inverkanmitt kristna liv.

Sommaren 2013 började jag teckna och måla igen och gick några konstkurser via Internet, idag är teckning och målning ett dagligt inslag i min vardag.

Jag har studerat fler kurser på uiversitet efter dess; Mat, bruk och missbruk”, Emotioner, kropp, hälsa och arbete med fokus på personer med funktionshinder, “Uppskatande förhållnigssätt.”