Superboost

SpirulinaEn Spirulina coctail med lite citron och vatten är ett härligt sätt att starta dagen på. Jag gillar Spirulina inte bara för att den är supernyttig utan också för att jag upplever att den minskar mitt magsug.

Recept på min Spirulina boost
1 tsk Spirulina pulver
Saften av en färsk halv pressad citron
0,5-1 dl vatten

Lägg i Spirulina pulvret först i ett glas eller kopp. Häll på citronvattnet och rör ut pulvret. Det kan vara lite knepigt i början att få pulvret att blanda sig ordentligt. Jag brukar använda en gaffel att röra med.

Lite fakta om Spirulina
* Spirulina är en nyttig spiralformad blågrön mikroalg som normalt växer vilt i Mexiko och Afrika. Spirulina odlas i stora kontrollerade sötvattensdammar ute i öknar i tropiska och subtropiska länder.

* Spirulina innehåller ca 60-70% naturligt högvärdigt protein (kött innehåller 22%) rik på      mineraler och vitaminer.  Spirulinan torkas och mals till ett pulver som kan röras ut i dryck och den har en väldigt säregen smak.

Var lite försiktigt om du har en känslig mage och inte druckit spirulina tidigare. Kan ha en mild laxerande effekt. Det finns en rekomendation på 1-2 teskedar/dag.

Världshälsoorganisationen WHO, har förklarat spirulina till det femte viktigaste livsmedlet som finns i dagsläg

Här finns mera nformation om Spirulina
http://www.sporthalsa.se/artiklar/daerfoer-aer-spirulina-sa-nyttigt

Hej, lämna gärna en kommentar